PRUDENTIAL INSURANS

Wednesday, March 11, 2015

5 Perkara Tentang Wanita Yang Lelaki Tidak Ambil Peduli
Wanita memang lebih sinonim dalam memikirkan hal remeh temeh dan menganggap ianya sesuatu yang besar terutama mereka yang terbabit didalam percintaan. Kadangkala sengaja memperbesarkan hal yang dianggap remeh oleh lelaki. Ketika didalam perhubungan, tidak semua perkara yang dirasakan penting bagi wanita adalah penting bagi lelaki juga. Boleh jadi perkara terbabit sekecil kuman justeru itu lelaki tidak akan ambil perhatian. 


Berikut beberapa perkara yang lelaki tidak kisah tentang wanita kesayangannya. Benarkah lelaki? Mari kita rungkai satu persatu :


Tidak Bersolek
Lelaki pada dasarnya jarang memperhatikan solekan wanita samaada si dia bersolek ataupun tidak tetapi sebaliknya lelaki berasa takut jika pasangan bersolek terlalu tebal sehingga menutup wajahnya yang sebenar.


Soal Belanja
Sesetengah wanita sering memikirkan soal belanja apabila diajak temu janji. Berasa sangat risau jika wang di purse hanya tinggal beberapa keping wang biru. Namun bagi lelaki, jika mereka yang mempelawa anda untuk keluar itu bererti mereka sudah menyediakan wang yang mencukupi untuk keluar bersama. Jadi usah risau. ^__^


Keluar bersama rakan
Lelaki ataupun perempuan kadang kala tetap memerlukan masa dan aktiviti sendiri. Lelaki sering tidak ambil pusing jika anda keluar bersama rakan anda kerana mereka juga mempunyai perancangan bersama rakan mereka.


Mengawal Makan
Wanita akan obses dalam menjaga cara makan ketika keluar bersama pasangan. Sebenarnya anda dilandasan yang rugi kerana bukan sahaja tidak kenyang malah turut timbul rasa kekok untuk menjaga setiap inci pergerakan anda saat makan agar terlihat kemas dan sopan. Percayalah bahawa lelaki tidak kisah cara makan anda asalkan sopan dan tidak memalukan. Jangan malu untuk menambah sekiranya anda masih kelaparan.


Tidak menghubungi
Lelaki yang fokus kepada kerjanya dan memahami wanita kesayangannya juga bekerja tidak akan terlalu menekan untuk menerima panggilan dari anda. Jadi wanita tidak perlu khuatir, hubungi mereka apabila ada hal yang penting untuk diperbincangkan kerana mereka jelas mempercayai anda.


Namun bukan semua lelaki begini, ada sesetengah lelaki yang terlalu perhatian akan mengambil berat pasal anda.

Petua alami merawat diri


Melentikkan bulu mata
Ambil sedikit air teh yang telah dibancuh dan sapukan pada bulu mata. Amalkan selalu


Elak rambut berbuah
Segenggam daun buluh direbus  sehingga mendidih. Setelah air rebusan sejuk, gunakan air itu untuk membasuh rambut. Ulang sebanyak dua kali dalam seminggu.


Menegangkan kulit muka
Kisar beberapa kuntum bunga melur dan bunga cempaka. Bancuh bunga yang dikisar bersama bedak sejuk dan sedikit air. Lumur pada muka setiap malam sebelum tidur dan bilas dengan air suam keesokan hari.


Vitamin semulajadi untuk kulit
Strawberi memberikan khasiat vitamin C yang tinggi dan mampu membuatkan kulit tetap tegang dan lembut


Mengurangkan kedutan halus
Makan makanan yang berasaskan soya seperti tempe mampu mengurangkan kedutan halus pada muka terutama wanita di akhir 30 an hingga 40 an.


Mengurangkan selsema bayi
Sapukan sedikit minyak kelapa pada batang hidung bayi dan biarkan sehingga kering. Dapatkan rawatan jika keadaan kesihatan bayi masih tidak mengizinkan.


Legakan pedih perut
Reneh susu kambing bersama buah kurma dan minum.

Sambungan komen dari instagram yang sangat melucukan