PRUDENTIAL INSURANS

QEIYA HOLA HOLA


Siapa aku? eh siapa kau. eh eh eh. eh takdalah. huhu.Aku penulis blog ni. Nama penuh Zakiah Hanum Abd Ghafar. Cita-cita nak jadi jutawan yang punya ilmu dan punya hati yang tulus dalam dunia. Bila hati kau tulus, kau akan ikhlas, bila hati kau ikhlas, kau akan sentiasa memberi dan kau takkan sesekali membongkakkan diri dalam dunia yang fana ini. Umur aku? satu sembilan sembilan kosong ! kira sendiri. Adik beradik ada lapan. 4 lelaki 4 perempuan. Yang kelima daripada lapan. Paling gemuk antara lapan ni * abah bilang*. ahh sedih tapi apa boleh buat. Dulu gemuk la jugak sekarang dah kurus. tapi abah tetap cakap aku masih yang paling gemuk. but its okay, aku tau hati abah kata aku paling gemuk tapi paling comel.

Punya tiga anak buah setakat ni. BAKAL tambah lagi dua orang. yuhhuuuu.. memeriahkan rumah dengan keramaian anak buah. anak sendiri belum lagi *eh belum kawin lagi*.

kalau kau punya hati, ingin aku pesan :

korbankan usia, tenaga, wang dan perhatian untuk orang yang kau sayang terutama ibuayah

panjangkan amal sedekah kau bila kau berduit

bantu orang yang dalam kesusahan dengan niat ikhlas menolong

belanjalah aku bila kau rasa duit kau tak tahu nak dibawa kemana. *ketawa saiton*


hobi aku, tak menentu. aku ikut mana yang aku rasa suka, mana yang aku rasa selesa. hobi aku dulu masa zaman degree kebawah aku suka masuk acara larian jarak jauh, jarak dekat. hey jangan men2. tak semua pelari pecut jarak dekat boleh bertahan lari jarak jauh. Kesimpulan kat sini, bila aku lari dekat sebenarnya agak pancit dan slow. 


Akhir aku nak pesan : kau takkan tahu apa yang kau bakal jadi sehinggalah satu saat kau ubah corak hidup kau. amigosss!~