PRUDENTIAL INSURANS

Monday, April 6, 2015

Keluarga Bahagia David BeckhamJarang kita melihat selebriti luar negara yang bertahan lama dalam perkahwinan mereka. Meski begitu, tidak bagi keluarga yang didirikan oleh David Beckham dan Victoria ini. Walau dilihat begitu banyak halangan dan cabaran yang ditempuh mereka masih kekal bersama. Hasil perkahwinan yang didirikan mereka dikurniakan 4 orang cahaya mata dimana 3 orang lelaki dan seorang perempuan. 


Brooklyn Joseph (15), Romeo James, Cruz dan Harper Seven. Keluarga ini sering menjadi tumpuan lensa kamera untuk merakamkan detik-detik kekeluargaan mereka. Brooklyn dilihat dapat mengalas tugas David dengan menjaga adik bongsunya yang comel, Harper kerana selalu mendukung adiknya itu saat ibu dan ayah mereka kepenatan.


Harper sering menutup muka saat terkena flash kamera dan memahami ketidak selesaan adiknya, Brooklyn berperanan untuk mententeramkan adik kecilnya itu. Hayley Okines, Remaja berbadan 104 tahun meninggal pada usia 17


" My baby girl has gone somewhere better. She took her last breath in my arms at 9.39p.m " (Kerry, 2015)


Begitulah status Facebook ibu kepada seorang remaja perempuan yang menghidap penyakit dimana badannya membesar lapan kali lebih cepat daripada manusia normal. Meninggal pada hari Khamis yang lalu, Hayley dikatakan seorang yang periang dan mesra walaupun menghidap penyakit sedemikian rupa.


Remaja berasal daripada England itu menikmati hidup dengan penuh kegembiraan bersama keluarga tercinta. Lahir pada 3 Disember 1997 dan meninggal ketika berusia 17 tahun iaitu pada 2 April 2015.


Mengalami penyakit pramatang penuaan yang jarang berlaku dikenali sebagai "Progeria". Dia juga pernah mengeluarkan buku " Old Before My Time" pada usia 14 tahun. Menurut penyelidikan, penyakit ini disebabkan oleh mutasi dalam gen dipanggil LMNA. Kanak-kanak ini akan menunjukkan tanda dimana akan berlaku kegagalan dalam pertumbuhan, kehilangan lemak badan dan rambut, kulit berkedut dan sendi tegang disekitar usia 18-24 bulan dan akhirnya akan meninggal dunia akibat jantung yang gagal berfungsi dengan baik.